Israelul i-a refuzat lui Zelensky o vizită, iar autoritățile de la Ierusalim au motivat refuzul prin faptul că „nu este momentul potrivit”, relatează publicația israelienă de limbă engleză The Times of Israel.

Israelul a refuzat o cerere din partea Biroului Președintelui de a accepta o vizită oficială a lui Vladimir Zelenski în țară după un atac al grupării islamiste Hamas.

Se raportează că partea israeliană a motivat refuzul prin faptul că acum vizita lui Zelensky „nu este momentul potrivit”.

Pe 11 octombrie, portalul Axios, citând interlocutori din autoritățile ucrainene și israeliene, a raportat că Biroul Președintelui Ucrainei a trimis o cerere părții israeliene prin care cere acordul pentru vizita oficială a lui Vladimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a trimis un mesaj puternic de susține a Israelului, după atacul din 7 octombrie, spunând că Israelul are dreptul incontestabil a se apăra în fața teroriștilor palestinieni.

„Teroarea este întotdeauna o crimă, nu doar împotriva unei țări sau a unor victime specifice, ci împotriva umanității în ansamblu. Lumea trebuie să rămână unită, pentru ca teroarea să nu încerce să ia sau să distrugă vieți oriunde și în orice moment”, afirma Zelenski.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE