“În Moldova au avut loc reforme fundamentale în domeniul IT în termen restrîns. Sîntem impresionaţi şi credem că aţi creat o temelie trainică pentru dezvoltarea continuă a industriei tehnologiilor informaţionale”, a menţionat Philippe Dongier, manager al departamentului TIC din cadrul Băncii Mondiale.
Declaraţia a fost făcută miercuri, 11 august, în cadrul vizitei unei delegaţii a Băncii Mondiale cu conducerea ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC).
Philippe Dongier a salutat realizările obţinute de către MTIC în domeniul dezvoltării sectorului TIC, inclusiv liberalizarea interconexiunilor transfrontaliere, acţiunile întreprinse în direcţia dezvoltării Centrului e-Guvernare, documentele de politici elaborate, printre care strategia de dezvoltare a sectorului, programul de dezvoltare a accesului în bandă largă, tranziţia la televiziunea digitală, precum şi conferinţele internaţionale petrecute în premieră şi într-un format nou pentru Republica Moldova.
Dongier a menţionat că echipa Băncii Mondiale este pregătită să ofere toată asistenţa posibiliă în finanţarea proiectelor de dezvoltare a sectorului TIC în Moldova, inclusiv în efectuarea unor studii de fezabilitate.
Alexandru Oleinic, ministrul TIC a mulţumit echipei Băncii Mondiale pentru colaborarea fructuoasă în realizarea proiectelor comune. Ministrul a accentuat importanţa pe care ministerul o acordă dezvoltării sectorului TIC, care se doreşte a fi locomotiva dezvoltării economice a Moldovei. Totodată Ministrul a subliniat că atîta timp cît cetăţenii simpli nu vor putea palpa realizările obţinute, nu poate fi vorba despre atingerea obiectivelor propuse.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE