Deputatul PAS, Lilian Carp, candidatul din partea formațiunii pentru funcția de primar al Chișinăului, promite să discute cu echipa Consiliului Municipal în vederea identificării unor soluții pentru anularea taxei de salubrizare, pe care actualmente sunt obligați s-o achite locuitorii Capitalei.

„Acum nu e momentul de introdus taxe noi și neclare și de adunat bani din buzunarul cetățenilor. Voi discuta cu echipa PAS din CMC și vom încerca să găsim soluții pentru a anula această taxă pe care oamenii din oraș o consideră abuzivă”, a dat asigurări parlamentarul, în timpul discuțiilor de sâmbătă, purtate de cetățenii orașului.

Lilian Carp a luat cunoștință de problemele cu care se confruntă oamenii, constatând că una dintre cele mai stringente este taxa de salubrizare, pe care aceștia, atât cei stabiliți cu traiul în Chișinău, cât și cei plecați în străinătate, trebuie să o plătească în mod obligatoriu până la finele lunii iulie.

„Una din problemele semnalate a fost „noua taxă de salubrizare”, adoptată în 2021 de către socialiști și aliații lor din CMC. Mulți cetățeni deja au primit avizele de plată, urmând să achite această taxă până la data de 31 iulie. Ba mai mult, ar urma să plătească și moldovenii plecați peste hotare, care nu locuiesc de fapt în oraș. Deci, avem o taxă nouă pentru un serviciu care dintotdeauna a fost prestat, existând deja o taxă fixă pentru salubritate”, a remarcat Carp.

Totodată, acesta se arată nedumerit de modul în care a fost stabilit costul de 120 de lei, iar familiile cu 2 copii urmând să plătească adițional 480 de lei, notează deschide.md

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE