Premierul, Dorin Recean pleacă la Bucureşti pe 27 martie. Acesta va fi însoţit de către ministrul Economiei Dumitru Alaiba şi cel al Finaţelor, Petru Rotaru. Premierul va participa la un eveniment organizat de bursa de valori din România. Este vorba despre ediţia a doua a forumului Moldova-România Capital Bridges.

„Evenimentul promovează  cooperarea economică solidă și interconectarea piețelor de capital. Premierul va avea intervenții în cadrul acestei platforme, va vorbi despre necesitatea a mai multe investiții, mai multe contacte între businessmeni de pe ambele maluri ale Prutului”, a anunțat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Executivului.

La eveniment, Republica Moldova va mai fi reprezentată de guvernatorul Băncii Naționale Anca Dragu și speakerul Parlamentului, Igor Grosu. Vor fi prezenți și premierul român Marcel Ciolacu, președintele Senatului Nicolae Ciucă și guvernatorul Băncii Naționale a României Mugur Isărescu, dar și președintele BERD, Odille Renaud-Basso

Participanții vor discuta reformele macroeconomice, oportunități de investiții și progrese în sectorul bancar din Moldova, creând terenul pentru îmbunatățirea relațiile economice bilaterale, în contextul aderării Republicii Moldova la UE.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE