Ilan Șor nu vrea să renunțe la activitatea politică după ce formațliunea sa a fost declarată în afara legii.  Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat despre formarea Blocului politic „Șansă, Obligații, Realizare”.

„Am inițiat formarea unui bloc politic care va reprezenta, va îngloba toate proiectele realizate până acum de Partidul „ȘOR”. Formațiunea noastră a intrat în memoria colectivă drept un partid al șansei, obligației și realizării. Din acest motiv, am luat decizia de a forma Blocul politic „Șansă, Obligații, Realizări”. Denumirea prescurtată este Blocul „Ș.O.R”. Acest bloc are două obiective: de a obține victoria totală la alegerile locale, prezidențiale și parlamentare, dar și de a face tot posibilul pentru ca Moldova să devină bogată și prosperă și cu adevărat independentă”, adeclarat Ilan Șor.

Primele două partide care au aderat la bloc sunt Partidul „Ai noștri” și „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”.

Șor continuă să susțină că decizia Curții Constituționale a fost una ilegală: „Sunt convins că Partidul „ȘOR”, în calitate de persoană juridică, va fi restabilit prin decizia CEDO, unde vom depune în curând o plângere, iar judecătorii care au votat pentru această decizie ilegală și absurdă, la indicația Maiei Sandu, vor fi arestați.”

Ministerul Justiției umează să solicite Agenției Servicii Publice  radierea Partidul Șor din registrul formațiunilor politice și poate dispune să-i fie confiscate bunurile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE