Republica Moldova este alături de Ucraina, susține Ministerul de Externe de la Chișinău, după ce pe 4 martie, în raionul Vulcănești, au fost descoperite noi fragmente de drone, utilizate în războiul din țara vecină. Diplomația de la Chișinău condamnă incidentul, care a avut loc la mai puțin de două luni după ce în aceeași regiune, la diferență de o săptămână, au fost găsite bucăți de drone de tipuri diferit.

„Condamnăm ferm descoperirea repetată a rămășițelor unei drone militare utilizate de Rusia în atacul asupra Ucrainei. Incidentul anterior a avut loc în urmă cu doar două luni. Moldova este alături de Ucraina”, se mențiomează în mesajul MAE.

Amintim că noi resturi de dronă au fost găsite pe teritoriul Republicii Moldova, pe 4 aprilie. Fragmentele au fost depistate, și de această dată, în apropierea localității Etulia-Vlădiceni, raionul Vulcănești. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunțat în ajun că fragmentele conțin inscripția „Герань-2”.

De menționat că acesta este al treilea caz când fragmente de dronă au fost descoperite pe teritoriul țării noastre de la începutul anului 2024. Pe 11 februarie, au fost depistate fragmente de dronă Shahed, iar pe 17 februarie – „Герань-2”. Ambele cazuri au avut loc în raionul Vulcănești. Drone de tip Shahed și „Герань-2” sunt folosite de armata rusă împotriva Ucrainei, pe care o agresează militar de peste doi ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE