Ministerul Apărării a semnat contractul privind achiziționarea unui nou radar. Achiziția se realizează cu suportul financiar al Uniunii Europene, prin intermediul programului Instrumentul European pentru Pace. Ministerul Apărării nu precizează cât va costa radarul.

Contractul cu privire la achiziția radarului care urmează să fie livrat Armatei Naționale a fost semnat de Directorul general al Agenției implementatoare din Estonia, Magnus-Valdemar Saar, și locţiitorul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, general de brigadă Sergiu Cirimpei.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi, și-a exprimat gratitudinea partenerilor UE care contribuie, prin asistență constantă, la realizarea obiectivelor naționale de consolidare a capacităților de apărare, menționând că astfel de proiecte vor continua, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Secretarul de stat Sergiu Plop a avut o întrevedere cu echipa Agenției implementatoare din Estonia (ECDI) responsabilă de procedura de achiziție și implementare a proiectului. Oficialii au discutat despre asistența oferită de Uniunea Europeană prin intermediul EPF pe diferite domenii, cum ar fi: mobilitate, logistică, comunicații, dar și supravegherea spațiului aerian.

Potrivit Ministerului Apărării, echipa de experți internaționali s-a aflat în Republica Moldova în perioada 2-4 aprilie. Aceștia au avut întrevederi cu specialiști din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major pentru a definitiva subiectele ce țin de proiectele de achiziții de echipament și tehnică în cadrul EPF pentru modernizarea Armatei Naționale.

Amintim că, anul trecut, R. Moldova a mai achiziționat un radar performant.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE