Războiul politic din actuala campanie electorală nu poate fi oprit și nu se va opri nici după data alegerilor este concluzia președintelui de onoare a PDM, Dumitru Diacov.
Presiunile care le exercită partidul de guvernământ asupra concurenților electorali, minciuna și dezinformarea este arsenalul activității lor, a mai spus Diacov, în cadrul conferinței de presă de vineri, 24 iulie, transmite Politik.
În cadrul conferinței, Diacov împreună cu 2 reprezentanți ai PDM au expus un caz la care a recurs PCRM. ” În raionul Hâncești a apărut un conflict ”din senin” chiar cu o săptămână înainte de alegerile anticipate. Consilierii PCRM și PPCD au insinuat un conflict în urma căruia administrația nu poate să-și exercite funcțiile în mod normal.
Aceștea au convocat o ședință abuzivă, au format ordinea de zi și doar cu 18 voturi au încercat să suspende activitatea președintelui raionului. Însă legislația spune că această hotărâre poate fi luată numai cu 24 de voturi. Este evident ei înceacră suspendarea activității președintelui raionului și vor să transmită această funcție unui reprezentatnt al PPCD”.  
”De menționat că noua coaliție a stăruit cu tot dinadinsul ca asemenea acțiuni să fie demarcate anume acum, când au mai rămas zile numărate până la data alegerilor parlamentare. Scopul acestora este evident de a intimida și de a exercita presiuni asupra concurenților electorali și de a destabiliza situația social-politică din raion”, a spus   Anatolie Chetraru, președintele raionului Hâncești.
Petru Roșcovăț, primarul s. Merești, r-nul Hâncești a menționat că ”PCRM se implică foarte obraznic în activitatea noastră”, întrebând ”cum se poate petrece o campanie atât de murdară?”
În urma acestui eveniment, Diacov a spus că ”vom protesta, vom depune o sesizare în judecată și vom atrage atenția opiniei publice față de comportamentul neadecvat al PCRM”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE