Războiul din Israel obligă autoritățile din RM să fie mai vigilente, iar premierul Recean anunță că va fi instituită o celulă de criză mai extinsă în care vor intra mai multe instituții de stat.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că miercuri dimineață, 11 octombrie, prin dispoziția prim-ministrului Dorin Recean, a fost activată celula de criză interinstituțională, coordonată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Potrivit premierului, astfel cetățenii moldoveni din regiunea afectată de acțiuni militare vor putea beneficia de tot sprijinul necesar, notează realitatea.md.

Ministrul Adrian Efros i se cere coordonare, pentru ca moldovenii din Israel să primească sprijin. Personalul Consulatului nostru de la Tel Aviv a fost suplinit cu două persoane.Potrivit premierului Recean, Guvernul de la București acordă sprijin cetățenilor și autorităților din Republica Moldova. Conaționalii sunt îndemnați să nu călătorească în Israel, iar persoanele din zonele vulnerabile sunt îndemnate să le părăsească.

Precizăm că, potrivit celor mai recente informații ale MAEIE, un cetățean moldovean de 35 de ani s-a stins din viață în Israel. Conaționalul activa în apropierea zonei de conflict și a devenit una dintre victimele atacului membrilor Hamas, infiltrați din Fâșia Gaza.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE