Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) va efectua controale tematice la 13 asociaţii locative cu restanţe de peste 6 milioane de lei la SA Termocom, anunţă serviciul de presă al Centrului.

Decizia a fost luată joi, 26 august, în cadrul unei şediţe operative.  Aceasta vine după ce ieri, Termocom-ul care a solicitat intervenţia instituţiei în identificarea cauzelor care au condus la acumularea acestor restanţe din partea asociaţiilor de locatari şi restituirea prejudiciului cauzat furnizorului.
Astfel, colaboratorii Centrului Anticorupţie vor verifica evidenţele contabile, bonurile şi facturile de plată, datoriile existente la consumul de energie termică, precum şi mişcările banilor de pe conturile acestor asociaţii.
Totodată, CCCEC va solicita confirmări de achitare a plăţilor pentru agentul termic de la cetăţeni pentru a le putea confrunta cu datele din evidenţele contabile ale asociaţiilor, cu mijloacele financiare transferate pe conturile asociaţiilor şi respectiv, cu cele ajunse la furnizor.
Acţiunea a fost iniţiată pentru a nu admite deconectarea de la sistemul de încălzire a persoanelor nevinovate.
În urma acumulării tuturor informaţiilor şi materialelor, Centrul se va putea expune asupra calificării juridice a faptelor elucidate cu atragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE