Rafael Nadal a anunțat că nu va fi prezent la primul turneu important care deschide sezonul de zgură, Monte Carlo, acolo unde a cucerit nu mai puțin de 11 titluri în carieră, un record pentru competiția din Monaco.

Rafael Nadal, câștigător a 22 de titluri de Grand Slam, a anunțat joi seară că nu va participa la ediția din 2024 a turneului Masters 1000 de la Monte Carlo, acolo unde s-a impus de 11 ori în carieră, ultima dată în 2018. Spaniolul a invocat din nou motive medicale pentru absența sa.

„Salutare tuturor, acestea sunt momente foarte dificile pentru mine, din punct de vedere sportiv. Din păcate, trebuie să vă spun că nu voi juca la Monte Carlo. Corpul meu pur și simplu nu-mi permite. Și chiar dacă muncesc din greu și fac un efort maxim în fiecare zi, cu toată dorința de a juca și de a concura din nou la turnee care au fost foarte importante pentru mine, adevărul este că nu pot juca astăzi.

Nici nu aveți idee cât de greu îmi este să nu pot juca la aceste evenimente. Singurul lucru pe care îl pot face este să accept situația și să încerc să privesc viitorul imediat păstrându-mi entuziasmul și dorința de a juca pentru a-mi oferi o șansă ca lucrurile să se îmbunătățească. Vă mulțumesc din nou tuturor, ca întotdeauna, pentru tot sprijinul și cele mai bune urări!", a fost mesajul pe care l-a publicat spaniolul pe rețelele de socializare.

Abandonul declarat la Monte Carlo este al patrulea pentru Rafa în acest an, după cele de la Australian Open, Doha și Indian Wells. Rămâne de văzut care este turneul pe care-l vizează Nadal pentru revenirea în circuit.

După Monte Carlo urmează competiția de la Barcelona, în perioada 15-21 aprilie. Dacă nu va putea fi prezent nici la Barcelona, atunci Rafa ar putea viza revenirea în circuit la turneul Masters 1000 de la Madrid, care se va desfășura în perioada 24 aprilie-5 mai.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE