Cel mai titrat tenismen din istorie (22 de titluri de Grand Slam) Rafael Nadal a cedat în două seturi în fața candianului Felix Auger-Aliassime la turneul ATP de la Torino. Ibericul a înregistrat a doua înfrângere consecutivă și are șanse minime să acceadă în faza următoare.

Felix Auger-Aliassime, clasat pe locul 6 ATP, a obținut la Turneul Campionilor prima victorie în grupa Verde în fața lui Nadal în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc. Spaniolul care e cap de serie numărul 1 în Italia, a avut cinci șanse de break în meciul cu Felix Auger-Aliassime, însă nu a reușit să convertească niciuna.

Pasiv în cea mai mare parte din meci, Nadal mai are o șansă minimă, doar dacă americanul Fritz se impune azi în minimum de seturi în fața lui Ruud.

„Matadorul” nu a părut foarte încrezător la conferința de presă că va avansa în penultimul act la Torino.

 „Am jucat mai bine decât zilele trecute, dar nu am reușit să profit de oportunitățile pe care le-am avut. Am luptat până la final. Când lucrurile merg așa, este greu să schimbi dinamica cu serviciu ca al lui Aliassime. Cele două meciuri de aici au fost un dezastru la nivel mental, dar nu și la nivel de tenis. Corpul meu, anul pe care l-am avut, situația mea personală nu îmi permit să lupt pentru acest obiectiv”,a menționat Nadal.

Rafa Nadal a  mai spus că anunțat  că începând de mâine se gândește deja la sezonul competițional 2023.

 „Trebuie să închei anul într-un mod pozitiv, și nu mă refer la victorii, dar să am o imagine care să mă ajute să continui. Sunt încă motivat, de aceea mă aflu aici. Câștigarea celor trei meciuri pe care le-am pierdut în aceste trei săptămâni îmi oferă liniște sufletească. Sunt trist, dezamăgit, dar mâine va fi o altă zi. Am îndoieli în privința Australiei pentru că toți cei care merg acolo sunt foarte buni. Dacă nu ai îndoieli este pentru că ești o persoană arogantă. Când ai îndoieli, asta te face să te gândești la tot felul de lucruri, să muncești mai mult și să rămâi treaz, conștient. Mâine începe sezonul 2023 pentru mine. Nu cred că am uitat să joc tenis, cum să fiu puternic din punct de vedere mental. Trebuie să recuperez senzațiile pozitive și toată încrederea, mentalitatea puternică, pentru a fi la nivelul la care vreau să fiu. Nu știu dacă voi mai ajunge vreodată la acel nivel. Dar ceea ce nu am nicio îndoială este că voi muri pe teren pentru a ajunge în acel punct”, a concluzionat Nadal.

Turneul Campionilor pune în joc premii uriașe. Jucătorul care nu va pierde niciun meci va încasa 4,74 de milioane de dolari, față de 2,31 de milioane de dolari, de anul trecut. Doar pentru participarea în competiție, fiecare jucător are asigurați 320.000 de dolari, iar orice victorie în grupe adaugă 383.000 de dolari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE