Poliția de Frontieră informează  despre sistarea temporară a mai multor puncte de trecere a frontierei cu Ucraina.

Astfel, PTF Criva, PTF Briceni, PTF Larga, PTF Palanca, PTF Giurgiulești-Reni, PTF Tudora, PTF Cișmichioi și-au întrerupt activitatea. Autoritățile din Ucraina au informat că sunt defecțiuni tehnice la bazele de date. Ar urma și alte puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene să își întrerupă activitatea.

În asemenea circumstanțe, MAI a ridicat gradul de vigilență la frontiera cu Ucraina, urmare a sistării temporare a unor puncte de trecere

Întreruperea activității este cauzată de deficiențe tehnice la bazele de date ale serviciului vamal ucrainean. În această situație, Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova supraveghează cu atenție hotarele și este la datorie, gata să intervină la necesitate. Punctele noastre de trecere a frontierei sunt deschise, pregătite să acorde sprijin persoanelor care vor să treacă frontiera.

În după amiaza zilei de astăzi, Rusia a lansat un număr-record de rachete asupra Ucrainei, fapt ce a provocat deconectarea energiei electrice pe întreg teritoriu a țării vecine.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE