Chiar dacă situația regională este una tensionată, iar autoritățile din Moldova vorbesc despre un risc la adresa securității statului, inclusiv despre o posibilă lovitură de stat care vine din exterior, guvernarea nu renunță la ideea creării unui climat investițional propice pentru Moldova. Prim-ministrul Dorin Recean a prezentat  în cadrul unui Forum Economic nouă motive pentru a atrage oamenii de afaceri să vină  în R.Moldova. Premierul a vorbit despre câteva „oferte” în fața oamenilor din domeniul businessului. El s-a referit la accesul la piață inclusiv la piața de capital, accesul la resursele umane, digitalizarea, accesul la finanțare, diversificarea pltaformelor de dezvoltare

 „Am menționat că apropierea dintre Guvern și mediul de afaceri este foarte importantă și ne dorim să avem un parteneriat bazat pe un dialog permanent și deschis. Am îndemnat reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova, România și Polonia, prezenți la eveniment, să investească cât mai mult în țară. Le-am menționat și câteva din avantajele acestui lucru: accesul la piața UE, accesul la piețele de capital și resursele umane, dar și inițierea procesului de digitalizare a economiei, care va facilita interacțiunea dintre agenții economici.

Le-am spus că, pentru următorii ani, ne propunem să derulăm mai multe proiecte mari de infrastructură, să extindem accesul la finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii, și ca relațiile cu mediul de afaceri să fie bazate pe reguli clare și transparente”, a menționat premierul Recean.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE