Ministrul economiei Valeriu Lazăr a declarat recent că statul nu va putea respecta toate promisiunile guvernării anterioare. Funcţionarii publici care aşteptau majorarea salariului începând de luna aceasta vor trebui probabil să se mulţumească cu ce au. În caz contrar, noul guvern nu va putea primi împrumuturi negociate zilele acestea cu Fondul Monetar Internaţional pentru acoperirea deficitului bugetar de 8 miliarde de lei moştenit de la fosta guvernare, a spus ministrul Lazăr.
„Dacă solicităm finanţare, ei trebuie să vadă în ce măsură debitorul are capacitatea să întoarcă banii. Şi atunci ei sunt atenţi ca noi să nu ne hazardăm în nişte cheltuieli pentru care n-o să avem acoperire” - a declarat Europei Libere, ministrul economiei, Valeriu Lazăr.
Politik aminteşte că Guvernul a decis amânarea termenului de majorare cu 10 la sută a salariilor funcționarilor publici și a militarilor, în cadrul unei şedinţe de lucru din 1 octombrie.
Tot atunci, Lazăr a propus creșterea graduală a salariilor pedagogilor pornind de la coeficientul 0,8 pentru ca treptat să se ajungă la coeficientul 1, astfel salariul unui pedagog să fie echivalent cu salariul minim pe economie (2760).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE