Proiectul de lege privind aplicarea vinietei pe drumurile naționale a fost votat astăzi, 18 octombrie, în prima lectură de către deputații Parlamentului R. Moldova, anunță Politik.md.
Potrivit proiectului, începând cu 1 noiembrie vor fi puse în aplicare tarifele pentru utilizarea drumurilor naționale, taxe obligatorii pentru autovehiculele cu numere străine de înmatriculare.
Astfel, moldovenii care vor dori să intre pe teritoriul R. Moldova vor fi nevoiți să scoată din buzunare câte 2 euro, dacă se vor afla pe teritoriul țării timp de 7 zile, vor achita 4 euro dacă vor staționa în Moldova pentru 15 zile, 7 euro pentru perioada de 30 de zile, 15 euro – pentru 90 de zile și 25 de euro pentru aflarea pe teritoriul R. Moldova timp de 180 de zile.
Proiectul de lege urmează a mai fi examinat și votat în lectura a doua, după care să fie publicat în Monitorul Oficial.

Amintim, că anterior, Guvernul a propus o altă versiune a proiectului dat, dar a fost scos de pe ordinea de zi și revizuit în cadrul comisiilor. Atunci proiectului de lege prevedea ca taxele să fie în valoare de 7 euro pentru 3 zile, 65 de euro pentru 30 zile şi 380 de euro pentru 180 de zile. În urma revizuirilor, taxele pentru vinietă au fost reduse.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE