publika.mdProcuratura municipiului Chişinău a dispus trimiterea în judecată a cauzei penale iniţiate în privinţa lui Adrian Nichifor şi nepotului acestuia Trofim Nichifor.
Adrian Nichifor este învinuit de procurori de huliganism agravat şi omor intenţionat. Trofim Nichifor în vârstă de 20 de ani este învinuit de purtarea şi păstrarea armelor de foc, a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare şi favorizarea infracţiunii.
Probatoriul administrat de procurori în cadrul urmăririi penale a relevat că, la 11 aprilie 2010, ora 03:45, aflîndu-se în incinta barului „Miram” din sat. Grozeşti, Nisporeni, în stare de ebrietate alcoolică, Adrian Nichifor s-a adresat cu cuvinte necenzurate în adresa fraţilor Iurie şi Lilian Pîrlici, pe motiv că aceştia şi-au parcat automobilul lîngă autoturismul său.
Ulterior, Adrian Nichifor i-a solicitat prin telefon nepotului său Trofim Nichifor, să-i aducă o armă cu glonţ, din care, în scurt timp, a efectuat o rafală de împuşcături în podul sălii de dans, în peretele încăperii barului, numindu-i iarăşi cu cuvinte necenzurate pe cei prezenţi.
Peste 20 de minute acesta a tras în direcţia lui Iurie Pîrlici cinci împuşcături din arma cu glonţ încărcată cu cartuşe de luptă, în rezultatul cărora victima a decedat pe loc.
Cauză penală a fost expediată pentru examinare în fond Judecătoriei r. Nisporeni.
Prin Încheierea Judecătoriei sectorului Rîşcani, mun.Chişinău, din 11 mai curent, termenul deţinerii în stare de arestare preventivă a învinuitului Nichifor Adrian a fost prelungit pînă la 10 iunie 2010.
În privinţa lui Trofim Nichifor, a fost aplicată măsura de reprimare - obligarea de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 zile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE