Noile creaţii din cartea de versuri “Cheia” au luat suflet într-un extraordinar spectacol, care s-a petrecut pe o scenă de teatru improvizată, într-o atmosferă de epocă, cu actorii de la teatrul Naţional ”Mihai Eminescu” din Chişinău, regizat de actorul Petru Hadârcă.
Oameni distinşi de creaţie dar şi cei simpli s-au aflat printre invitaţii doamnei Viorica Nagacevschi, care au venit să se îndulcească din nectarul versurilor ritmate, să o admire, dar şi să o aprecieze pentru tot ceea ce face.
Actriţa Ninela Caranfil a menţionat că a descoperit “o poetă foarte profundă, cu poezii puternice, feminine, cu trăiri dramatice”, şi s-a convins că “avem o continuitate a poeţilor de mare valoare”.
De asemenea, au fost interpretate şi câteva piese pe versurile Vioricăi Nagacevschi, de Irina şi Anatol Bivol, Vitalie Dani, Laurenţiu Popescu, Aura, piese care au devenit deja hituri.    
Textiera Viorica Nagacevschi, plină de emoţii a menţionat că este surprins plăcută de această seară. ”Credeam că poezia mea este una uşoară, una de meditaţie, însă, prin gura actorilor a devenit una foarte sobră, cu o profundă deschidere a sufletului ceea ce nu am intuit că ar putea fi atât de vizibil”.
Despre serata de creaţie textiera a menţionat că au încercat-o mari emoţii “pentru că mi-am auzit poezia din alt unghi al sufletului şi am simţit că viaţa parcă e altfel, mai frumoasă”.
“Cunoscând-o pe Viorica Nagacevschi, am înţeles sensul poeziilor aşa cum trebuie, iar spectacolul din seara aceasta a fost extraordinar”, a precizat cântăreaţa de muzică uşoară, Aura.
Cartea conţine poezii de dragoste, poezii cu teme sociale, file de gânduri, precum şi texte puse pe note muzicale.  
Referindu-se la spectacolul de lansare a cărţii, Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Valentina Buliga, a menţionat că a rămas „extrem de impresionată de profunzimea versurilor scrise de Viorica Nagacevschi, care a încercat să redea în versurile ei vise poate nerealizate, gânduri neâmplinite, realitatea crudă a vieţii. Toate aceastea m-au lăsat fără comentarii. Citind aceste versuri înţelegi cât de mult costă viaţa, cât de frumoasă este dragostea, şi cât de grea este dezamăgirea”.
Cartea a fost tipărită la Editura Prut Internaţional, cu un tiraj de 1000 de exemplare şi poate fi găsită în librăriile Editurii PRO NOI.
Viorica Nagacevschi este născută în s. Cosăuţi, or. Soroca. A absolvit facultatea de Litere a Universităţii de Stat în 1991 şi facultatea de Drept a aceleiaşi universităţi în 1999. Este autoarea cărţilor de versuri ”Flori de ziua ta” apărută în 2003 şi ”Eroul zilei” – 2007, a lansat un CD cu versuri şi video “Eroul zilei” în 2007.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE