Doi procurori din cadrul Procuraturii Glodeni reţinuţi la începutul săptămânii riscă până la 15 ani de închisoare bănuiţi de corupere pasivă, se arată într-un comunicat al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.
Procurorii sunt bănuiți că au primit 1000 de euro pentru clasarea unui dosar penal.
Potrivit declarantului, procurorii ar fi extorcat şi primit de la el 200 de euro pentru a clasa cauza penală pornită în privinţa acestuia pe faptul „conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe” şi atragerea bănuitului doar la răspundere administrativă.
Banii marcaţi „mită CCCEC” au fost transmişi unuia dintre procurori într-o cutie de medicamente prin intermediul unui farmacist veterinar.
Operaţiunea de reţinere a avut loc în biroul procurorilor, cei 200 de euro fiind depistaţi în cutia menţionată.
Declarantul susţine că anterior a mai transmis celor doi procurori 800 de euro pentru soluţionarea favorabilă a dosarului.
În prezent Procuratura Anticorupţie instrumentează cauza penală pornită pe faptul coruperii pasive, infracţiune prevăzută de articolul 324 Cod penal al RM.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, procurorii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE