Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin consideră decizia magistatului Gheorghe Balan de a păstra măsura preventivă de arest la domiciliu pentru inculpartul Vladimir Andronache drept una nefondată. Dragalin solicită Parlamentului ca acesta să intervină de urgență pentru a modifica Codul de procedură penală pentru a perimte procurorilor să conteste așa tipuri de decizii judecatoresti. Totodată Dragalin mai spune că va sesiza CSM pentru inițierea unei proceduri disciplinare pentru judecătorul Balan.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin,​ s-a arătat indignată de ce judecătorul, în cazul Andronachi, a dispus examinarea cauzei cu ușile închise și care face parte din cauza "furtului miliardului".

Potrivit lui Dragalin, judecătorul a argumentat că probele acumulate de la instituții financiare în această cauză penală ar constitui secret bancar, iar în materialele cauzei se conțin informații atribuite secretului de stat.

„Existența actelor ridicate cu autorizarea judecătorului de instrucție de la băncile comerciale nu constituie argument de a petrece ședințele de judecată în procedură închisă. Procuratura, care reprezintă interesele statului, nu a invocat protejarea secretului de stat, or procurorii nu au prezentat probe care ar constitui secret de stat. Acest interes nu poate fi invocat de inculpații care au încălcat legea și dăunat statul. Este inadmisibil să fie încălcat dreptul societății la ședințe publice pentru a scuti inculpatul de consecințele neplăcute ale acțiunilor sale”, a declarat Veronica Dragalin.

Fostul deputat PDM Vladimir Andronachi rămâne în arest la domiciliu încă 30 zile. Judecătoria Chișinau, sediul Buiucani a dispus săptămâna trecută prelungirea arestului. Totodată, a respins demersul procurorului de înlocuire a măsurii preventive din arest la domiciliu cu arest preventiv.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE