politik.mdPrimul summit e-Gov organizat în Republica Moldova și-a început lucrările marți, 18 mai, cu genericul "Tehnologiile Informaţionale şi Comunicaţiile pentru o mai bună guvernare" și va dura 2 zile.
”Scopul acestui summit este schimbul de experiență cu cele mai bune practici internaționale privind implementarea și aplicarea tehnologiilor informaționale și de comunicații în domeniul e-guvernării, e-educației, e-sănătății, precum și prezentarea proiectelor de prestare a serviciilor publice prin mijloace electronice”, a menționat ministrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, Alexandru Oleinic.
Prezent la deschiderea evenimentului, premierul Vlad Filat a explicat ce și-au propus să realizeze prin organizarea primul summit e-guvernarea la Chișinău.
”Ne-am propus să realizăm acest summit, în primul rând, pentru reprezentanții sectorului public și cel privat pentru a implementa politici bune și inițiative de relansare a Moldovei. E-guvernarea este parte a guvernului de a moderniza și reforma administrația publică și creșterea de competitivitate a țării. Cu ajutorul e-guvernării ne propunem să transformăm relațiile dintre guvern și cetățeni, guvern și business”, a spus Filat.
La eveniment au mai fost prezenți Victor Bodiu, ministru de Stat, Loreta Handrabura, vice ministrul educaţiei, Octavian Grama, vice ministrul sănătăţii, Melanie Marlett, Banca Mondială, Kaarina Immonen, UNDP.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE