Autoritățile municipiului Iași din România pregătesc noi măsuri pentru reducerea poluării aerului, astfel încât Iaşiul ar putea fi primul oraș din România care va interzice mașinile care poluează, adică cele Euro 3 și cele care sunt sub această categorie, potrivit Autoblog.md

În acest scop specialiștii Primăriei Municipiului Iași au elaborat un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea unor măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Iași.

Cea mai importantă măsură prevăzută este cea de interzicere, de la data adoptării hotărârii, a utilizării autovehiculelor înregistrate sub categoria Euro 3 inclusiv și non-Euro.

 

De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2021 va fi interzisă utilizarea autovehiculelor înregistrate sub categoria Euro 4 inclusiv, iar începând cu data de 1 ianuarie 2023 utilizarea autovehiculelor înregistrate sub categoria Euro 5 inclusiv. În toate cele trei cazuri decizia se aplică pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Iași și numai în intervalul orar 06:00 – 22:00.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE