Fiecare angajat poate urmări care este starea contului său personal de asigurări sociale. Pentru a obţine acces la datele sale personale, asiguratul trebuie să depună o cerere la Casa teritorială de asigurări sociale pentru a obţine loginul  şi parola  pentru a intra în sistemul informaţional ACCES CPAS.

Cererea pentru a primi, modifica sau restabili parola de acces la contul curent în sistemul informaţional ACCES CPAS poate fi depusă şi în mod electronic la adresa de e-mail – cpas@cnas.gov.md.com. Aceasta trebuie să conţină în mod obligatoriu telefonul de contact al solicitantului, deoarece parola este înmânată fiecărui solicitant personal. Până la moment parole de acces la contul curent de asigurări sociale au obţinut mai bine de 50 de mii de utilizatori.

Accesul la sistem se poate efectua de la orice calculator conectat la reţeaua Internet, accesând site-ul www.cnas.md cu utilizarea bannerului ACCES CPAS. Pagina web oferă posibilitatea vizualizării şi imprimării informaţiei acumulate la contul personal pentru toată perioada de activitate realizată după 1 ianuarie 1999. Informaţiile la contul personal se actualizează lunar. Informaţia din Registru de stat este confidenţială, deaceea interacţiunea între sistemul informaţional ACCES CPAS şi utilizator este protejată printr-un şir de prevederi normative ale securităţii informaţionale.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE