Potrivit reprezentaţilor CNAM, în anul 2009 compania a contractat din primele achitate de angajatori şi angajaţi circa 1,3 mlrd de lei, mărimea procentuală a cărora constituie 3,5% pentru fiecare dintre aceştia. Primele de asigurare în sumă fixă, achitate de persoanele fizice au fost acumulate în mărime de 38,47 milioane lei.
De asemenea, transferurile de la bugetul de stat au fost realizate la nivelul planificat de lege, în sumă de circa 1,46 miliarde lei.
La sfârşitul anului 2009, pentru prima dată în istorie, CNAM a înregistrat un deficit în mărime de circa 192 mln de lei în buget, care „a fost determinat de criza economico-financiară şi pandemia de gripă A(H1N1), a precizat Buga.
Deficitul a fost acoperit integral din rezervele proprii, acestea constituind 545,539 mii lei.
Şefa Departamentului Evaluare şi Finanţe al CNAM, Ecaterina Rebeja, a specificat că în ultimii ani se observă o decreştere procentuală a cheltuielilor administrative. Astfel, în 2009 acestea au constituit 1% din totalul de cheltuieli efectuate de companie.
Pentru combaterea gripei pandemice A(H1N1) au fost cheltuite circa 28 mln de lei, aceasta constituind circa 77% din totalul fondului de profilaxie.