Primarul Capitalei, Ion Ceban a confirmat că se află în România într-o vizită privată.

„Aseară și azi dimineață mulți mi-au scris și m-au întrebat unde suntem și ce facem. Confirm că sunt în România, București. Aceasta este o vizită privată, dar, în același timp vreau să subliniez că am avut câteva întâlniri foarte productive”, a spus Ceban.

Presa de peste Prut a scris că Ion Ceban, primarul Chișinăului, proaspăt ales pentru al doilea mandat, s-a întâlnit vineri cu premierul Marcel Ciolacu la guvern. Vizita a fost una neoficială și nu a figurat pe agenda celor doi oficiali, notează G4Media.ro

Vizita are loc pe fondul speculațiilor din Republica Moldova privind o posibilă coaliție între partidul lui Ceban și Partidul Social Democrat European (PSDE) din Republica Moldova, partid înfrățit cu PSD-ul condus de Marcel Ciolacu.

Partidul lui Ceban, Mișcarea Alternativa Națională (MAN), s-a clasat pe primul loc în alegerile pentru Consiliul Municipal Chișinău cu peste 85.000 de voturi, ceea ce reprezintă peste 8% din totalul la votul politic pe țară (consilii raionale + consiliile municipale Chișinău și Bălți) și îl plasează pe locul 3 după Partidul Acțiune și Solidaritate (pro prezidențial) și Partidul Socialiștilor (de unde a plecat Ceban).

Ceban, care a jucat în ultimul an cartea echilibrului între Rusia și Occident, a fost un adversar puternic al apropierii Moldovei de UE. El a depus un proiect de lege, când era deputat, pentru anularea acordului de asociere între Republica Moldova și UE și a protestat la Bruxelles față de acest acord.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE