O Asociaţie de primari din Moldova îşi exprimă îngrijorarea în privinţa deciziei noii guvernări de a lichida din structura viitoare a Guvernului, Ministerul Administraţiei Publice Locale. Primari din mai multe raioane au declarat miercuri, 16 septembrie, că ministerul a fost fondat în urma necesităţilor administraţiilor publice locale şi nu ar trebui închis.
“Acest minister este ca o punte între noi şi alte ministere şi închiderea sa ar însemna un pas înapoi”, a declarat primarul raionului Ştefan-Vodă, Gheorghe Anghel.
“Noi avem nevoie de consultări, de ajutor şi informaţii pe care le putem primi numai în cadrul Ministerului, care ne poate facilita accesul către alte ministere”, a mai spus primarul municipiului Bălţi, Vasile Panciuc.
În acest context, primarii au propus includerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională în structura noului Guvern sau “închiderea altor ministere în loc, mai puţin folositoare, cum ar fi cel al Agriculturii sau Ministerul Transportului”, a precizat primarul de Stăuceni, Sîtnic Valentin.
Primarii au dat asigurări că declaraţiile lor nu sunt politice şi că ei “reprezintă un singur partid, cel al poporului”.
Amintim că noua guvernare a decis să lichideze Ministerul Administratiei Publice Locale. Funcţiile ce ţin de dezvoltarea regională vor fi preluate de către Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE