Primăria municipiului Chișinău planifică să planteze în această sâmbătă, 27 octombrie, circa 20 mii de arbori în parcurile capitalei, anunță Politik.md. Porivit şefului Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Eliferie Haruţa, arborii vor fi plantați preponderent în parcul de pe strada Trifan Baltă, deoarece în acel parc există pericolul alunecărilor de teren.

„Vom planta arbori în toate sectoarele capitalei: în parcul La Izvor, parcul Pădurii din Muncești, la Valea Trandafirilor și altele. Se vor planta arțari, tei, salcâmi, salcii ș.a. De la Academia de Științe a Moldovei avem recomandarea referitor la speciile care trebuie plantate precum și locurile unde se va efectua acest lucru. Experții  au făcut un studiu în orașul Chișinău și au stabilit unde este necesar să se planteze copaci. Primăvara este mai periculos de plantat, deoarece înrădăcinarea este mai slabă”, a declarat Eliferie Haruţa.
 
Primarul a salutat această inițiativă de a planta copacii în zi de toamnă, glumind și pe seama faptului că Eliferie Haruţa își va serba jubileul de 60 de ani, plantând arbori.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE