Arbitrii de sex feminin vor intra în istoria Cupei Mondiale de anul acesta în Qatar, urmând a oficia pentru prima dată în istorie la un turneu final masculin, informează The Guardian.

Trei arbitri și trei asistenți de sex feminin au fost anunțați joi de FIFA printre cei 129 de oficiali selectați pentru a participa la Cupă Mondială din Qatar. Este vorba despre „centralii” Stephanie Frappart din Franţa, Salima Mukansanga din Rwanda şi Yoshimi Yamashita din Japonia, precum şi asistenţii Neuza Back din Brazilia, Karen Diaz Medina din Mexic şi Kathryn Nesbitt din SUA.

Arbitrul francez Stéphanie Frappart a supravegheat meciuri din calificările la Cupa Mondială și din Liga Campionilor, după ce a condus la centru finala Cupei Mondiale feminine din 2019. Ea a arbitrat și finala Cupei Franței de luna aceasta.

Salima Mukansanga din Rwanda și Yoshimi Yamashita din Japonia sunt, de asemenea, pe lista celor 36 de arbitri care se pregătesc pentru cele 64 de meciuri ale turneului, care se va disputa între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022.

Printre cei 69 de arbitri asistenți se numără Neuza Back din Brazilia, Karen Diaz Medina din Mexic și Kathryn Nesbitt din Statele Unite.

„Ca de fiecare dată, criteriul folosit de noi a fost „în primul rând calitate” şi arbitrii aleşi reprezintă cel mai înalt nivel de arbitraj din lume”, a declarat preşedintele Comisiei Arbitrilor FIFA, Pierluigi Collina.

Lista completă a arbitrilor convocați de FIFA cuprinde 36 de centrali, 69 de asistenţi şi 24 de asistenţi VAR.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE