Prețul apei continuă să crească în raioanele din nordul republicii acolo unde tarifele au atins cote alarmante. Ațenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi, o majorare substanțială a prețurilor la apă și canalizare în mai multe localități din Republica Moldova. Astfel, locuitorii din Ocnița și Florești, sunt afectați direct de aceste schimbări, notează bani.md.

Conform noilor tarife stabilite de ANRE, locuitorii din Ocnița vor plăti peste 50 de lei pentru apă și canalizare, comparativ cu tariful anterior de 41,76 lei/m3. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă care va avea un impact asupra bugetului gospodăriilor locale.

În Florești, prețul serviciilor de apă și canalizare va fi majorat cu 8 lei, astfel că consumatorii vor achita 49,05 lei/m3. Această ajustare a prețurilor va afecta și aici cheltuielile locuitorilor și ale întreprinderilor din zonă.

În cadrul societății I.M. „Apă-Canal Ocnița”, tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă pentru consumatorii casnici vor fi de 27,38 lei/m3, iar pentru consumatorii noncasnici de 39,95 lei/m3. Serviciul public de canalizare și epurare a apelor uzate va costa pentru consumatorii casnici 22,70 lei/m3, iar pentru consumatorii noncasnici 36,33 lei/m3.

În cadrul societății S.A. „Servicii Comunale Florești”, tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă vor fi de 27,64 lei/m3 pentru consumatorii casnici și de 35,09 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici. Serviciul public de canalizare și epurare a apelor uzate va costa pentru consumatorii casnici 21,41 lei/m3, iar pentru consumatorii noncasnici 37,76 lei/m3.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE