Acest fapt a fost atestat pe piaţa din raionul Glodeni, unde cererea cărnii de vită a crescut esenţial. Comparativ cu luna ianuarie, preţul la carne, masă vie,înregistrează o majorare cu 15 la sută.
La finele anului 2010, carnea de bovină era comercializată la preţul de 18-19 lei per kilogram, iar la începutul lunii martie 2011, preţurile au crescut până la 21-22 lei per kilogram. A crescut şi cererea la viţeii cu greutatea de până la 100 kg, pentru care se solicită un preţ de circa 15-17 lei per kilogram.
Comercianţii afirmă, că majorarea preţurilor a fost provocată de scumpirea cerealelor, dar şi deexportul masiv a viţeilor în ţările arabe. 
Conform Biroului Naţional de Statistică, anul trecut  în medie s-a atestat o uşoară micşorare a preţurilor de vînzare a bovinelor în masă vie, cu 14%, iar a porcinelor cu 1,1%.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE