În R. Moldova a fost arestat presupusul criminal al lui Andis Hadzhikostis, unul dintre cei mai mari magnaţi mass-media din Cipru. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al poliţiei cipriote, Michalis Katsunotos.

Grigorie Ksenofontos în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut în casa soţiei sale, originară din R. Moldova. Presupusul criminal, conform datelor anchetei, a părăsit Cipru după trei zile de la comiterea crimei şi s-a ascuns pe teritoriul R.Moldova. Arestarea lui Ksenofontos a fost făcută la cererea INTERPOL.
Şeful Media Holding "DIAS" Hadzhikostis de 41 de ani a fost împuşcat la 11 ianuarie curent, lângă pragul casei sale din prestigiosul cartier din Nicosia, unde îşi au sediile mai multe misiuni diplomatice, printre care se numără Ambasada SUA, a Egiptului, Franţei şi Rusiei. Recenta crimă a şocat întreaga insulă.
Anchetatorii ciprioţi au reuşit să stabilească că omorul a fost săvârşit la comandă. Au fost identificaţi toţi membrii grupului criminal.
Au fost arestaţi Elena Skordelli, fostă prezentatoare la un post TV, din Media Holding "DIAS"  şi fratele ei, Tassos Krasopulis. Se presupune că anume ea a comandat omorul lui Hadzhikostisa, după ce acela a concediat-o.
Ministerul de Interne nu a comentat deocamdată această informaţie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE