www.nrcu.gov.uaUn grup de feministe din Ucraina a cerut soţiilor, prietenelor şi iubitelor noilor miniştri din cabinetul de la Kiev să impună un "embargo" sexual, după ce l-au acuzat pe premier că este anti-feminist.
Mikola Azarov şi-a apărat decizia de a numi un guvern numai din bărbaţi, declarând că care nevoie de "persoane care pot munci 16-18 ore pe zi" pentru a scoate economia din recesiune.
"Realizarea reformelor nu este treabă de femei", declara noul premier pro-rus. El arăta că este prea greu pentru femei care nu pot spune 'nu'.
Comentariile sale au stârnit furia grupului feminist Femen, care l-au acuzat de grosolănie.
"Femen doreşte ca soţiile, prietenele şi toate femeile apropiat de miniştri să declare un boicot sexual membrilor cabinetului ca protest contra tratamentului umilitor aplicat femeilor din Ucraina".
"Persoane cu aşa opinii arhaice, care constituie peste jumătate din populaţia Ucrainei, nu au niciun drept de a deţine poziţii de conducere".
Feministele s-au revoltat şi împotriva noului preşedinte Viktor Ianukovici pentru că a sugerat că locul femeii este în bucătărie. Ei au comparat atitudinea acestuia cu politica nazistă de a limita rolul femeii la cei trei K - 'Kuche, Kinder, Kirche' (bucătărie, copii, biserică).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE