Nu trebuie să așteptăm doar autorităţile să facă ceva în ţara asta, trebuie să se implice fiecare dintre noi. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar fi foarte mult, pentru că un gest cât de mic poate provoca o mare bucurie celui care suferă zi de zi şi s-ar putea ca această bucurie să le prelungească viaţa.
Despre poveștile triste ale copiilor bolnavi de cancer care își petrec copilăria la institutul oncologic din mun. Chişinău și pentru care se va organiza un eveniment caritabil sâmbătă, 27 martie am discutat cu Rodica Groza, una dintre organizatoare.
Este vorba despre petrecerea ”FbookMoldavianParty”, în colaborare cu hospice ”Angelus” pentru a face viața celor 30 de copii mai veselă. ”Copii nu au nevoie de mila noastră, ei au nevoie să ştie că cineva se gândeşte la ei. Pentru că mulţi dintre copii nu ştiu de ce boală suferă, pentru că sunt copii de la prima lună de viaţă până la 16 ani. Părinţi încearcă să le ascundă adevărul pentru că ar şti finalul lor, dar ei oricum simt ceva, au o sensibilitate extraordinară şi sunt foarte puternici, dacă te văd plângând îți spun nu plânge”, spune plină de emoții, Rodica Groza.
Astfel, petrecerea va începe cu prezentarea fiecărei povești a copiilor, după care show baletul ”Teodor” vor fi cei care vor încinge atmosfera de început.
”Vom avea o licitaţie pentru a vinde lucruri de a câştiga bani pentru a fi donaţi copiilor, vom avea o minge cu autograf de la echipa naţională de fotbal şi cu semnătura antrenorului Gabi Balint, vom avea un album foto făcut manual cu pozele facebook-iştilor care vin la petrecere, tricouri pictate de Ana Munteanu”, spune Rodica.
La petrecere vor participa doar persoanele cu cont pe facebook la care li se vor alătura mai mulți cântăreți care s-au oferit să cânte gratis.
Rodica Groza explică că, de fapt, campania nu se sfârşeşte aici, oricine poate să facă donații şi după acest eveniment. ”Nu este nevoie doar de bani, cine poate este binevenit să doneze orice, o jucărie, o haină, un scaun cu rotile, un nootbook, lucruri utile copiilor, produse alimentare, dulciuri, pentru că sunt copii din familii foarte sărace”.  
Amintim că POLITIK.MD este printre sponsorii de informare și cine dorește să facă donații pot telefona la numărul redacției: 214-226.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE