Dorin Recean se va afla mâine într-o vizită oficială în Germania. La Berlin, premierul Republicii Moldova va participa la forumul germano-român alături de omologul său de la București, Marcel Ciolacu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, premierul urmează să aibă întrevederi cu mai mulți oficiali germani, cu un grup de deputați și oameni de afaceri, dar și cu președintele Comisiei pentru politică externă al Bundestagului german. Dorin  Recean va fi însoțit de  ministrul al Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, și de ministrul Energiei, Victor Parlicov.

În cadrul vizitei vor fi discutate oportunitățile investiționale, măsuri de consolidare a securității energetice, promovarea produselor moldovenești în UE, dar și aderarea R. Moldova la UE.

Republica Federală Germania, se află timp de 5 ani printre cei mai mari importanţi parteneri comerciali externi ai Republica Moldova. Există câteva investiţii directe majore a companiilor germane în ţară, în special în industria automobilistică. Printre zece cei mai mari exportatori din Republica Moldova, trei sunt companii germane.

În 2023, cooperarea moldo-germană împlinește 30 de ani. Valoarea asistenței alocate de Germania Republicii Moldova în perioada anilor 1993-2022 ajunge la 281,9 milioane de euro.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE