Fermierii au blocat parțial, astăzi, traseele naționale lăngă  punctele de trecere a frontierei  Sculeni și Leușeni, precum și pe scurt timp drumurile naționale Bălți - Orhei, lăngă satul Sărăteni, și drumul Orhei - Rezina, lăngă satul Bușăuca. Totodată, Asociația „Forța Fermierilor” declară că mâine la ora 11:00 va avea loc ședința Consiliului Asociației.

„Vă informăm că azi în cadrul protestelor agricultorilor-membrilor Asociației Forța Fermierilor au fost blocate pe mai mult timp traseele naționale lăngă PTF Sculeni și Leușeni, precum și pe scurt timp drumurile naționale Bălți - Orhei, lăngă satul Sărăteni, și drumul Orhei - Rezina, lăngă satul Bușăuca.

În acțiunile au participat peste 150 de unități de tehnică agricolă. Mâine, la orele 11:00 va avea ședința Consiliului Asociației, unde va fi luată decizia despre formele de continuare a protestelor pentru următoarele zile”, menționează Forța Fermierilor.

Premierul Dorin Recean, aflat pe parcursul zilei  la Leova, a dat peste un grup de fermieri moldoveni revoltați de criza în care s-a pomenit sectorul agricol. La întîlnirea spontană pe care a avut-o Recean cu fermierii, premierul a încercat să-i liniștească, notează realitatea.md

„Eu am crescut la țară, am trăit la țară. Eu ca și dvs. știum cum e să ai credit, cîteodată nu dormi noaptea, înțeleg foarte bine toate lucrurile acestea… Astăzi suntem în situația cînd trebuie să apelăm la ajutor din extern. Domnul Bolea nu face calculele el are sarcina să negocieze. Vicepremierul Bolea, cum am mai spus, pe 20 iunie  va întreprinde o vizită la Bruxelles, asta-i sarcina lui să demonstreze toate aceste costuri. Asta nu înseamnă că pe 21 iunie o să înceapă a curge banii… Domnul Bolea cîteodată tot obosește, așa ca la toți”, a menționat Recean.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE