Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, îi cere ministrului Afacerilor Interne, Victor Catan, să-i suspende din funcţie pe toţi subalternii în privinţa cărora există probe evidente sau suspiciuni rezonabile că ar fi participat la reprimarea violentă a manifestanţilor în data de 7 aprilie 2009, până la finalizarea anchetelor în derulare.
Prim-ministrul cere tuturor angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne care ştiu că au comis acte violente împotriva participanţilor la evenimentele din 7 aprilie să facă un gest moral şi să se autosuspende din funcţiile pe care le deţin.
Un prim exemplu a fost cdat de Sergiu Cociorva care şi-a depus ieri demisia din funcţia de Comisar General al capitalei, după o vizită neanunţată la Comisariat, unde s-a documentat asupra condiţiilor de detenţie.
Premierul a fost însoţit de Victor Catan, ministrul Afacerilor Interne, şi Alexandru Tănase, ministrul Justiţiei.
Totodată, Ministrul de Interne a spus că imaginile video făcute publice ieri de preşedintele interimar Mihai Ghimpu şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, sunt cunoscute de Minister şi pe marginea lor deja a fost pornită o anchetă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE