Tinerii maltrataţi la 7 aprilie sunt revoltaţi că poliţiştii care i-au bătut în timpul evenimentelor din aprilie continuă să activeze nestingherit în cadrul MAI. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirile în cadrul unei întâlniri cu primarul general Dorin Chirtoacă.  
Conform spuselor primarului municipiului, mulţi dintre tinerii care au fost suferit în urma acelor evenimente mai au nevoie de tratament medical, primăria capitalei propunându-le sprijin şi asistenţă medicală.
După ce tinerii au vizionat imaginile în care politiştii au bătut tinerii în piaţă, primarul Dorin Chirtoacă i-a rugat să redea scenele din acea seară şi să-i indentifice pe acei politişti care i-au maltratat, menţionând că este nevoie de o anchetă publică, pentru ca cei vinovaţi să fie pedepsiţi. 
Unul din tinerii maltrataţi, Botnari Ştefan, a propus să fie creată o bază de date în care să fie stocate imagini cu politiştii care au maltratat tinerii, unde ulterior oamenii să-i poată indentifica.
Tinerii sunt revoltaţi că până acum nici un poliţist nu a fost tras la răspundere, iar unii din ei continuă să lucreze pînă în prezent. De asemenea, ei au cerut să fie cercetate şi cazurile tinerilor decedaţi – Eugen Ţapu şi Ion Ţibuleac.
Ex-deputatul Valentina Cuşnir, prezentă la întâlnire, a recunoscut poliţiştii care au bruscat şi maltratat-o în acea seară. Ea susţine că împuşcăturile erau menite să înăbuşe ţipetele tinerilor bătuţi cu cruzime de către politişti.
Potrivit Procuraturii, până în prezent, împotriva poliţiştilor au fost intentate 54 de dosare penale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE