Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat Comisia guvernamentală pentru integrare europeană. La ședința din 2 martie au fost discutate progresele în realizarea acţiunilor din calendarul de restanţe al Planului Naţional de Acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană.
Prim-ministrul a atenţionat asupra necesităţii respectării termenelor de realizare stabilite în calendar şi a cerut intensificarea ritmului de lucru. Pavel Filip a mai solicitat să fie depuse eforturi maxime ca delegația Republicii Moldova să vină cu rezultate concrete la reuniunea Consiliului de Asociere, care va avea loc pe 14 martie curent, la Bruxelles.
În context, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Cancelaria de Stat şi Serviciul Vamal au raportat cu privire la ultimele evoluţii pe domeniile de responsabilitate, fiind menţionată eliminarea a multor restanţe ce vizează ajustarea cadrului legislativ la normele europene în domeniul muncii, egalităţii de şanse, serviciilor poştale, comunicaţiilor electronice şi dezvoltării serviciului vamal.
Totodată, a fost reiterată importanţa consolidării eforturilor pe dimensiunea reformei administraţiei publice, prin aprobarea noii Strategii în domeniu şi relansării în cel mai scurt timp a activităţii Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice.
Amintim că, la iniţiativa lui Pavel Filip, Comisia guvernamentală pentru integrare europeană se întruneşte săptămânal în scopul accelerării realizării Planului Naţional de Acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE