Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au depistat la un control suplimentar al unui autovehicul, în spațiu special amenajat pentru păstrarea documentelor, un pașaport românesc falsificat. Șoferul riscă dosar penal pentru deţinerea actelor false, informează Politik.md.
Ieri, 2 martie curent, în jurul orei 16.25, la punctul de trecere Sculeni s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean al R.Moldova de 34 de ani, la volanul unui microbuz de model Mercedes 412D. După verificarea documentelor de călătorie a șoferului, conform unei informații operative s-a luat decizia de a extinde controlul asupra mijlocului de transport. Urmare a controlului de nivelul II, ce presupune verificare amănunțită, polițiștii de frontieră au depistat în spațiul special amenajat pentru păstrarea documentelor, un pașaport eliberat de autoritățile din România cu semne vădite de falsificare. Din primele analize a actului românesc s-a constatat că acesta nu luminează în razele UV, lipsește microtextul și au fost identificate greșeli în text.
Bărbatul a declarat că pașaportul nu-i aparține, acesta fiind luat în gaj de la un conațional pentru un anumit serviciu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE