Partidul Popular Republican (PPR) nu va participa la alegerile din 29 iulie. Liderul PPR, Nicolae Andronic a declarat miercuri, 1 iulie, că nu vor participa “la acest măcel politic”.
Totodată, Andronic a îndemnat şi pe liderii altor partide extraparlamentare să nu se implice în campanie. “Rog şi pe colegii mei, Petrenco (n.r. – Mişcarea Acţiunea Europeană), Partidul Conservatorilor şi alţii să-şi ia o foaie la mare să se odihnească pentru că oricum nu vor trece în Parlament”, a declarat Andronic.
Liderul PPR s-a arătat indecis în privinţa candidaţilor electorali. În opinia sa, “comuniştii au demonstrate în opt ani de guvernare că nu mai pot scoate ţara din această criză, cei din opoziţie nu se vor descurca chiar dacă vor ajunge la guvernare, iar proiectul Marian Lupu este unul comunist”.
În acest context, Andronic a specificat că soluţia este “ca fiecare să-şi bea paharul până la urmă. Cei care au votat pentru comunişti să o facă şi mai departe, iar simpatizanţii opoziţiei să voteze tot pentru opoziţie”.
La alegerile din 5 aprilie PPR a susţinut Uniunea Centristă din Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE