Premierul Victor Ponta a declarat marți, la Chișinău, că România și R. Moldova caută soluții pentru ”recunoașterea” vizelor Schengen ale cetățenilor moldoveni, scrie Realitatea.net.
”Am discutat și împreună găsim soluții în termen cel mai scurt pentru ca și România, așa cum și țara vecină Bulgaria, să recunoască aceste vize și să faciliteze practic accesul cetățenilor moldoveni și șederea lor pe o durată de timp mai îndelungată în România”, a declarat premierul, întrebat de această problemă pe care o reclamă cetățenii moldoveni.
Guvernul de la Sofia a adoptat la 25 ianuarie o HG prin care permite cetăţenilor statelor cu care această ţară are regim de vize să viziteze Bulgaria şi cu vize Schengen. În cazul în care un cetăţean moldovean nu are o astfel de viză, este obligat să o solicite pe cea pentru Bulgaria.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău, în cazul deplasărilor spre Bulgaria, tranzitând teritoriul României, posesorii vizelor Schengen sau permiselor de şedere Schengen nu sunt obligaţi să aibă o viză românească, perioada de tranzit fiind de până la 5 zile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE