zdg.mdPoliţiştii care au maltratat-o pe Oxana Radu, una dintre tinerele reţinute abuziv după evenimentele din 7 aprilie, au fost audiaţi în calitate de bănuiţi, informează Procuratura Generală.
Procuratura Generală a iniţiat la 2 februarie curent, urmărirea penală în baza art.3091 Cod penal pe faptul torturii săvârşită în timpul evenimentelor din 7–8 aprilie 2009 de lucrătorii Izolatorului de Detenţie Preventivă a Comisariatului General de Poliţie mun.Chişinău.
În prezent urmărirea penală este în curs de desfăşurare, urmând a fi întreprinse toate acţiunile ce se impun pentru administrarea probatoriului şi finalizarea anchetei.
Oxana Radu a fost arestata dupa protestele din 7 aprilie 2009 si condamnata la arest administrativ in cadrul unui proces imitat de catre judecatorul Dorin Popovici, in incinta Comisariatului General de Politie.
“După 40 de ore de detenţie arbitrară, după un arest în fapt de noapte, după ce a fost dezbrăcată până la piele, într-un spaţiu public plin de poliţişti, după ce rugăminţile ei de a-şi suna copilul s-au lovit de zeci de ori de pereţii celulei fără vreun ecou, după ce a îndurat sete, foame, disperare, după ce a aşteptat un avocat fără să-l fi văzut în ochi, după ce nu a avut acces cel puţin la un telefon, după 2 zile de izolare într-un iad de neimaginat, Oxana a ajuns în biroul poliţienesc în care o aştepta un bărbat în mantie judecătorească”, a scris Ziarul de Gardă, în articolul intitulat “Judecătorul din iad”.
Intâlnirea lor a durat doar 3 minute. “Numele!” — a fost prima propoziţie-cuvânt rostită de judecător. “Oxana Radu”, a fost singura propoziţie rostită de ea. “Cinci zile îţi ajunge? Eşti liberă. Următorul!” — a fost a doua şi ultima frază rostită de judecatorul Popovici în faţa condamnatei Oxana Radu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE