Democraţii Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc cresc în sondaje. Cel puţin aşa arată datele prezentate astăzi de Centrul de cercetări "Politicon".

Potrivit studiului, în luna noiembrie, liderul PDM, Marian Lupu, a urcat o poziţie în TOP-ul celor mai influenţi politicieni, iar prim-vicepreşedintele Vlad Plahotniuc a urcat cu patru poziţii.
Acelaşi sondaj arată că liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, scade cu două poziţii, iar ministrul de Interne, Dorin Recean, cu trei poziţii.
Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, şi cel al PLDM, Vlad Filat, nu-şi schimbă poziţiile.
Astfel, TOP-ul celor mai influenţi politicieni în luna noiembrie arată în felul următor:
1. Vlad Filat
2. Iurie Leancă
3. Nicolae Timofti
4. Dorin Chirtoacă
5. Marian Lupu
6. Vlad Plahotniuc
7. Mihai Ghimpu
8. Vladimir Voronin
9. Valeriu Lazăr
10. Dorin Recean.
Analistul politic Anatol Ţăranu declară că schimbările minore care au survenit în Top 50 al studiului Politicon se datorează în mare parte stabilităţii politice din Republica Moldova. Totodată, referindu-se la urcarea cu patru poziţii a prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, expertul spune că acest fapt se datorează, în primul rând, prezenţei masive în mass-media şi a numeroaselor vizite întreprinse în această perioadă în afara ţării.
În cazul preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, expertul spune că acesta nu are o funcţie care să-i permită să participe mai activ în procesul decizional. Totodată, prezenţa în acest Top a doar cinci deputaţi comunişti arată că în interiorul Partidului Comuniştilor ar exista disensiuni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE