Odată cu implementarea noilor tehnologii în serviciul rutier, automobilele poliţiei rutiere vor fi monitorizate în regim online. Acestea au fost declarate pentru politik de către şeful Secţiei Poliţiei Rutiere, Sergiu Armaşu, miercuri, 10 mai, în cadrul evenimentului de demarare a deceniului traficului rutier.
Potrivit şefului Secţiei PR, monitorizarea colaboratorilor se va efectua pentru a verifica online cu ce se ocupă aceştia.
“Evident că acesta este primul pas. Acţiunea dată are extindere pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Automobilele poliţiei rutiere vor fi monitorizate de un dispecerat, care în caz că vor apărea anumite divergenţe între conducători sau participanţii la traffic , va putea monitoriza situaţia, precum şi accidentele rutiere, iar astfel vor dispărea datele false”, a declarat Sergiu Armaşu.
Prezent la eveniment, premierul Vlad Filat a menţionat că problemele stării drumurilor şi calitatea proastă de pregătire a şoferilor sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere.
 “O lipsă eficientă de control asupra traficului rutier provoacă lipsa de înţelegere a participanţilor în trafic, mă refer şi la şoferi, dar şi la pietoni. De aceea acţiunile noastre urmează a fi complexe, începând cu activităţi de instruire în instituţiile de învăţământ, activităţile poliţiei şi repararea drumurilor”, a declarat Vlad Filat.
Evenimentul a fost creat cu sloganul “poartă, crede, acţionează” şi ca simbol are o insignă galbenă în forma unui romb. Acest slogan se referă la simbolul siguranţei rutiere şi îndeamnă populaţia să-l poarte, să creadă în ceea ce face şi să acţioneze correct, susţine reprezentantul Automobil Club din Moldova, Olga Popuşoi.
La eveniment au participat circa 300 de elevi din diverse şcoli şi gimanzii ale ţării, purtând în piept insigna galbenă. Ei au venit cu mai multe drapele şi inscripţii, care reprezentau sloganul acestei campanii. Pentru acest program au fost selectate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii 2 ţări : Rep. Moldova şi Serbia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE