Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a dispus nimicirea unui lot de băuturi alcoolice de import. Produsul conține plumb și alcool metilic în exces.

Specialiștii ANSA  au fost sesizați de colegii lor din cadrul  Laboratorului central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate. În rezultatul analizelor de laborator, s-a constatat depășirea nivelului admisibil de concentrație în masă a plumbului 0,4 mg/dm3, în conformitate cu reglementările legale, nivelul admisibil de concentrație în masă a plumbului constituie 0,3 mg/dm3.

De asemenea, s-a constatat și depășirea concentrației în masă a alcoolului metilic (1,22 mg/dm3), în conformitate cu reglementările legale, nivelul admisibil de concentrație în masă a alcoolului metilic constituie 1,0 mg/dm3.

Potrivit ANSA, este vorba despre un lot de producție alcoolică de import, în cantitate de 378 de sticle. Marfa nu a ajuns în piețe sau rafturile magazinelor și  urmează să fie nimicită sau returnată producătorului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE