Deși este plină de datorii, Termoelectrica anunță disponibilitatea de a conecta la încălzire toți consumatorii din Chșinău care solicită acest serviciu. Instituția precizează că pentru aceasta este necesar ca gestionarii blocurilor locative sau administratorii instituțiilor publice să prezinte fișa tehnică de pregătire a instalațiilor de termoficare la sediul teritorial al întreprinderii, în funcție de sectorul din care fac parte. Conectarea va fi executată în termen maxim de 24 de ore.

De asemenea, Termoelectrica recomandă gestionarilor fondului locativ și locatarilor să regleze consumul de energie termică din bloc în funcție de necesități, astfel încât să asigure un confort termic optim și o utilizare eficientă a resurselor energetice.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, prețul unei gigacalorii furnizate de Termoelectrica este 3267 de le, iar datoriile întreprinderii față de furnizorul de gaz constituiau peste 1,1 miliarde de lei. Chiar dacă că cel mai mare datornic – SA Termoelectrica este cel mai mare datornic întreprinderea nu poate fi debranşată, pentru că este una strategică pentru sectorul termoenergetic al ţării.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE