Proiectul hotărîrii pentru aprobarea Raportului, privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010 a stârnit polemici în rândurile deputaților. În acest context, deputații comuniști au acuzat joi, 24 noiembrie, deputații liberal-democrați de populism și nerespectare a termenilor de prezentare a raportului economic.
”Colegii de la PLDM să nu mai facă atâta populism și să nu mai tărăgănăm, dar cel puțin trebuie să respectați termenii de timp și să aduceți proiectul de lege mai devreme. Dați-ne o zi - două, să ne uităm peste acest proiect. Iar dacă tot vă faceți atâta grijă față de copiii din școli și față de bătrâni, atunci vă rugăm să susțineți și proiectele sociale propuse de noi”, a declarat un deputat comunist.
Drept replică, Președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță a menționat, că diferența dintre populism și faptul că nu va fi votat proiectul din prima lecutră, ci din a doua este mare.
”Iar faptul că noi nu putem vota legea din diferite motive, asta nu va soluționa problema”, a mai spus Ioniță. Președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț a venit în ajutorul colegului său, menționând, că dacă în tot acest timp, deputații nu au reușit să citească câteva cifre, atunci îi pare rău.
Comuniștii au insistat asupra faptului că acest plan a fost unul bine gândit.
”Eu cred că este un plan filatelist, ca noi să nu avem timp să examinăm acest proiect de lege în comisii, în cadrul fracțiunilor, pentru că acesta pare a fi un plan bine gândit”, a specificat deputatul Eduard Mușuc.
Lidberalii au venit în ajutorul PLDM, menționând că ei sunt dispuși să susțină acest proiect, însă la fel au remarcat faptul că acesta ar fi trebuit prezentat mai devreme.
”Noi apreciem că sunteți dispuși să susțineți acest proiect de lege, însă ne surprinde boicotările de care au dat dovadă deputații liberali în timpul ședinței Comisiei Economiei, Buget și Finanțe, când au lipsit deputații fracțiunilor PL, PDM și PCRM”, a  mai spus Streleț.
Liberalii au remarcat, că ieri, în cadrul comisiei a fost aprobat faptul, ca să se pună la dispoziție două zile, pentru ca acest proiect de lege să fie examinat, iar acum aceștia au venit în plen cu Proiectul și cer ca acesta să fie aprobat până mâine, în două lecturi. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE