Partidul Liberal Democrat din Moldova cere partidului de guvernământ să nu compromită parcursul european al țării și să refuze la ideea organizării unui referendum în ziua alegerilor prezidențiale. PLDM consideră că viitorul referendum va afecta serios integritatea scrutinului prezidenţial fiind perceput din start ca un tertip politic de partenerii de dezvoltare, dar în primul rând de către cetățeni, drept o deraiere de la democrație. De asemenea, formațiunea politică crede că există riscul unui eşec al referendumului, dat fiind faptul că oamenii îl vor asocia cu PAS care a sărăcit Republica Moldova şi a distrus în ultimii ani practic tot ce se putea de distrus în acest stat.

„Decizia de inițiere a unui referendum privind aderarea la Uniunea Europeană în ziua alegerilor prezidențiale este una extrem de periculoasă pentru viitorul Republicii Moldova. Dincolo de tentativa de a manipula opinia publică în favoarea Maiei Sandu, această mișcare reprezintă şi un exercițiu periculos ce implică riscuri majore pentru țară. Acest referendum va afecta serios integritatea scrutinului prezidenţial fiind perceput din start ca un tertip politic de partenerii de dezvoltare, dar în primul rând de către cetățeni, drept o deraiere de la democrație.Procesul de integrare europeană a Republicii Moldova trebuie să rămână un deziderat național fără de a fi asumat de către un partid politic asociat cu incompetența și ineficiența, asociat cu sărăcia și scheme care dăunează oamenilor.

Reamintim ca, preşedintele, Maia Sandu a solicitat desfăşurarea, în toamna anului 2024, a unui referendum naţional privind aderarea la Uniunea Europeană. În discursul rostit în ajunul Crăciunului, când a marcat trei ani de mandat, şeful statului a cerut Parlamentului să demareze procedurile de organizare a referendumului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE