Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe numele principalului suspect, fostul judecător la Curtea de Apel, Gheorghe Creţu, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi-a dat acordul pentru a fi demarată urmărirea penală, anunţă Politik.md.
În această situaţie, dosarul penală va fi investigat de către Procuratura Generală, şi nu de Procuratura din Făleşti.
Ieri, membrii Comisiei Naţionale de Integritate au anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă,doresc să vadă, dacă în cazul incidentului din Pădurea Domnească nu există un conflict de interese. De asemenea, ei susţin că, în acest sens, a fost demarată deja procedura de colectare a materialelor necesare. CNI a fost sesizată de Organizaţia neguvernamentală Transparency International Moldova. În urma verificărilor, Comisia va adopta o decizie, însăunii comentatori susţin că tragedia din Pădurea Domnească este folosită într-un război politic.
Menţionăm, că în acest caz tragic, Procuratura raionului Făleşti îl suspectează pe vicepreşedintele Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu. Ulterior, acesta şi-a depus cererea de demisie, iar CSM i-a ridicat imunitatea de judecător. Creţu a declarat presei că există anumite elemente comune între persoana sa şi producerea omorului lui Sorin Paciu, la Făleşti.
Amintim că pe 23 decembrie anul trecut, la o partidă de vânătoare în Pădurea Domnească a fost omorât tânărul Sorin Paciu. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE