DSEConform datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, peste 27 de mii de oameni s-au refugiat de caniculă la corturile instalate de salvatori în toată ţară, informează Politik.md.
Oamenii au consumat 5130 litri de apă, iar o parte din ei au solicitat asistenţă calificată. De când a fost instalat cel mai recent cod portocaliu de caniculă, corturile au fost vizitate de peste 15 mii de oameni care au consumat 3800 litri de apă.
La moment în toată ţara sunt instalate 19 puncte de reabilitare, majoritatea din ele se află în locuri cu aglomeraţie de persoane din municipiul Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat, Nisporeni, Ungheni, Căuşeni, Rezina, Orhei şi Cantemir. În ultimele zile salvatorii atestă o creştere a numărului de persoane care se adresează la punctele de reabilitare. Pentru ziua de ieri în corturile din ţară au intrat 7 375 de persoane. Cei mai mulţi oameni care au avut nevoie de asistenţă şi apă au fost înregistraţi în municipiul Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Rezina.
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI va menţine punctele de reabilitare în toată ţara pe parcursul vremii cu temperaturi caniculare. Oamenii sunt îndemnaţi să se adăpostească în corturi în orele de vârf şi să consume cât mai multe lichide.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE